Spatne foti-Jake je spravne rzliseni?
+3
ramon
Itchy
Rubrecht
7 posters
Strana 1 z 1
Spatne foti-Jake je spravne rzliseni?
Zdravim.Potreboval bych poradit.Vsude ctu,ze toten mobil je velice kvalitni na foto video.Video souhlasim,ale foto bohuzel vubec nemuzu souhlasit.Me fotky jak se snazim tak se snazim jsou hrozne.Je to 5 megapixelovy fotak a foti tedy aspon ten muj hur a to daleko hur nez muj minulej mobil S.E. k 750 i.Koupil jsem si toten mobil k vuli videu a fotu i dalsich funkci,ale ty slapou dobre.Tady je mych par fotek a rad bych vedel co delam spatne ,nebo jestli je to na reklamacku a co bych mnel uvest jako duvod reklamacky.Jako by to nedoostrovalo a hrozne to zrni a vubec je to takovy umeli.Vse je to na automat a 5mgx foto.Prosim poradte diky.
http://leteckaposta.cz/831212833
http://leteckaposta.cz/831212833
Rubrecht- Začátečník
- Poeet p?íspivku : 18
Registration date : 16. 11. 08
Re: Spatne foti-Jake je spravne rzliseni?
a jeste jeden dotaz.Jakou velikost myslim mb by mneli mit spravne fotky s totoho mobilu na 5 mpx foceni diky
Rubrecht- Začátečník
No tak čo sa týka kvality SE k750i ten len tak niečo neprekoná (mal som w800i, to je ten istý akurat má iné kryty), nato že je to myslím cca 3 roky starý telefón tak klobúk dole.
Velkosť 5Mpx fotky v najlepšej kvalite by mala byť cca 2-2,5 Mb (na priemernom foťáku)
V mobiloch býva pomerné vysoká kompresia.
No reklamáciu ti asi neuznajú, šak môžeš skúsiť.
A v čom robýš chybu ? No možno ani v ničom, iba si trochu náročnejši.
Možno ešte taká vec ako sa dajú zlepšiť fotky je vyčistiť "optiku", môžem povedať zaseba že pravidelne sa mi podarí chitiť ju prstom.
čo sa týka tých fotiek:
Na 1. si možno nemal zapnuté makro, a to presvetlenie s bleskom je normálne s takej vzdialenusti.
Na 2. si pravdepodobne použil zoom, digitálny zoom je najvačšia blbosť aká bola vymyslená.
V podstate ti iba robý výrez, takže chýbajúce pixeli si dopočítavaju softwerovo.
A čo sa týka toho šumu, čím menši snímacý čip tým viacej šumu.
S týmto majú problémy aj foťáky za 10 000,- samozrejme nie až toľko.
Výrobcovia sa snažia robiť mobili čo najlacnešie tak šetria kde sa dá.
A ešte niečo, pri slabších svetelných podmienkach môže biť problém zo zaostrovaním (môže trvať dlchšie poprípade nezaostrí tak ako treba, alebo vôbec) sem-tam sa to stane aj môjmu sony foťáku.
Takže moja rada: foť iba cez deň
Velkosť 5Mpx fotky v najlepšej kvalite by mala byť cca 2-2,5 Mb (na priemernom foťáku)
V mobiloch býva pomerné vysoká kompresia.
No reklamáciu ti asi neuznajú, šak môžeš skúsiť.
A v čom robýš chybu ? No možno ani v ničom, iba si trochu náročnejši.
Možno ešte taká vec ako sa dajú zlepšiť fotky je vyčistiť "optiku", môžem povedať zaseba že pravidelne sa mi podarí chitiť ju prstom.
čo sa týka tých fotiek:
Na 1. si možno nemal zapnuté makro, a to presvetlenie s bleskom je normálne s takej vzdialenusti.
Na 2. si pravdepodobne použil zoom, digitálny zoom je najvačšia blbosť aká bola vymyslená.
V podstate ti iba robý výrez, takže chýbajúce pixeli si dopočítavaju softwerovo.
A čo sa týka toho šumu, čím menši snímacý čip tým viacej šumu.
S týmto majú problémy aj foťáky za 10 000,- samozrejme nie až toľko.
Výrobcovia sa snažia robiť mobili čo najlacnešie tak šetria kde sa dá.
A ešte niečo, pri slabších svetelných podmienkach môže biť problém zo zaostrovaním (môže trvať dlchšie poprípade nezaostrí tak ako treba, alebo vôbec) sem-tam sa to stane aj môjmu sony foťáku.
Takže moja rada: foť iba cez deň
Itchy- Začátečník
- Poeet p?íspivku : 34
Registration date : 19. 10. 08
dekuji
Dekuji za odpoved.Je velka skoda,ze ten mobil nefoti moc dobre.Mozna mas pravdu,ze jsem narocnej ,ale prave k vuli tomu jsem si ten mobil koupil (foto,video).Jinak k tem fotkam co jsem dal na net.Fotil jsem kdyz venku byla tma a doma pritmi svitila jenom zarovka.Zadny zoomovani nic jsem s tim nedelal.Jenom na automat .Mrzi mne to ze to tak foti.Kdybych to vedel asi bych popremyslel o jinem mobilu.Nechci na neho nejak nadavat,ale ja jsem ho koupil k vuli fotaku hlavne.Uzivatelske recenze no nevim jestli jim budu priste verit.Jeste jednou diky za odpoved.
Rubrecht- Začátečník
velikost
Omlouvam se,ale kdyz u 5mpx jsou velikost fotek jako souboru mb 2 az 2,5 mb u mne je to max velikost do 800 kb.Cim to je?Jestli nakonec nebude onen problem prece jenom v mobilu?
Rubrecht- Začátečník
S toho si nič nerob ja som taký istýMozna mas pravdu,ze jsem narocnej...
Tá velkosť fotky je v poriadku, je to práve tou pomerne velkou kompresiou.
Na mojom SE mal 2 Mpx asi cca 500-600 kb, takže povedal by som že mierne viššia kompresia.
Mne až tak na tých fotkách nezáleží (aj ked nenahneval by som sa keby to lepšie fotilo) na fotenie mám foťák a LG používam len ked ho nemám po ruke.
Inak pri takých svetelných podmienkach akých si fotil by pohorel skoro každý mobyl, aj k750i, ide len o to aké strašné by to bolo.
Poradím ti do budúcnosti pri kúpe mobylu, ak fotky tak jedine SE
Aaa ešte niečo, to že má vela Mpx neznamená že bude robiť pekné fotky, najvačšie kritérium na kvalitné fotky sú rozmery snímacieho čipu a v neposlednom rade velkosť optiky.
Itchy- Začátečník
Diky.Nejak se s tim smirim ono ani nic jineho delat nemuzu.
Rubrecht- Začátečník
Je fakt ze komprese je tam obrovska, coz je skoda, ale daji se s nim poridit i skvele fotky. Castecne to jde ovlivnit nastavenim fotaku, ale nejvetsi vliv na to maji podminky pri foceni. Za sera nebo pri umelem svetle z toho moc dobre foto nelezou, ale za slunecna foti paradne.
Ja mam hodne fotek nad 2 MB, ale taky pod 1 MB, zalezi co fotite. Cim vic detailu, tim vetsi fotka. Napr kdyz fotite stromy, nebo travu. Nekde tu na foru jsem hazel ukazky z meho Viewty.
Nebo neco malo mam i tu: galerie.mobilmania.cz
Tam jsem pridelal jen ramecek, nic vic.
Byly dohady o tom, ze to je jinym firmwarem(10a,b,c...), ale nic se nepotvrdilo.
Ja mam hodne fotek nad 2 MB, ale taky pod 1 MB, zalezi co fotite. Cim vic detailu, tim vetsi fotka. Napr kdyz fotite stromy, nebo travu. Nekde tu na foru jsem hazel ukazky z meho Viewty.
Nebo neco malo mam i tu: galerie.mobilmania.cz
Tam jsem pridelal jen ramecek, nic vic.
Byly dohady o tom, ze to je jinym firmwarem(10a,b,c...), ale nic se nepotvrdilo.
ramon- Moderator
- Poeet p?íspivku : 254
Registration date : 02. 10. 08
Admin
admin:
Fotky krasne,ale nevim jak to mam udelat,abych se aspon priblizil k tem co mas na tech strankach.Jsou opravdu pekne.Zkus poradit jak nastavit na optimum diky moc
Rubrecht- Začátečník
jeste prosbicka.Kdyz vyfotim neco kde je tmava ci cerna barva,tak mne to ukazuje takove vodorovne pruhy je to normalni?Diky
Rubrecht- Začátečník
No tie pruhy sú normálne
Je to zas len tým že sú tam použíte lacnejšie a menšie komponenty ako vo foťákoch.
Ak chceš robyť pekné fotky tak to ti poradím jedno. SKúšAJ-EXPERIMENTUJ
Nastavovať tam moc nemusíš lebo v podstate neni ani čo.
Samozrejme max kvalita čo to ide (5 Mpx, vysoká kvalita)
Vyváženie bielej, no najčastejšie používam slnečno (aj v iných podmienkach) ale ked sa ti zdajú divoké farby tak treba skúšať ktorá možnosť bude najrealnejšia.
Iso najlepšie tak do 200 (ked dávaš viššie tak sa zvýraznuje šum, v podstate môže byť aj auto, ale já tam mám najčastešie 100 (aj na foťáku)
A v prípade že fotíš zblízka tak zapnúť makro.
Takže to by bolo asi všetko, a vlaste ešte niečo dôležité, hlavne si vyčisti priezor na optike, já ho mám večne zapackaný od prsta
Takže vela štastia s peknými fotkami
EDIT: zopár fotiek z mojej w800i všetky sú bez úprav a pôvodnej veľkosti.
Takže:
1, To som ja na byku, (fotila ma kamoška)
2, Makro kvet
3, Makro motíl na ruke
4, 1. máj
5, Hudobný fest hodokvas 06
6 a 7, Tatry (toto sú jedny z mojích najlepších z w800i, len škoda že som vtedy nemal poruke foťák, je tam dosť výrazne vydieť šum, škoda)
1, 2, 3,
4, 5, 6,
7,
Tých podarených fotiek bolo celkom slušné množstvo na telefón, takže skúšaj dá sa to celkom slušne aj z mobylom.
Je to zas len tým že sú tam použíte lacnejšie a menšie komponenty ako vo foťákoch.
Ak chceš robyť pekné fotky tak to ti poradím jedno. SKúšAJ-EXPERIMENTUJ
Nastavovať tam moc nemusíš lebo v podstate neni ani čo.
Samozrejme max kvalita čo to ide (5 Mpx, vysoká kvalita)
Vyváženie bielej, no najčastejšie používam slnečno (aj v iných podmienkach) ale ked sa ti zdajú divoké farby tak treba skúšať ktorá možnosť bude najrealnejšia.
Iso najlepšie tak do 200 (ked dávaš viššie tak sa zvýraznuje šum, v podstate môže byť aj auto, ale já tam mám najčastešie 100 (aj na foťáku)
A v prípade že fotíš zblízka tak zapnúť makro.
Takže to by bolo asi všetko, a vlaste ešte niečo dôležité, hlavne si vyčisti priezor na optike, já ho mám večne zapackaný od prsta
Takže vela štastia s peknými fotkami
EDIT: zopár fotiek z mojej w800i všetky sú bez úprav a pôvodnej veľkosti.
Takže:
1, To som ja na byku, (fotila ma kamoška)
2, Makro kvet
3, Makro motíl na ruke
4, 1. máj
5, Hudobný fest hodokvas 06
6 a 7, Tatry (toto sú jedny z mojích najlepších z w800i, len škoda že som vtedy nemal poruke foťák, je tam dosť výrazne vydieť šum, škoda)
1, 2, 3,
4, 5, 6,
7,
Tých podarených fotiek bolo celkom slušné množstvo na telefón, takže skúšaj dá sa to celkom slušne aj z mobylom.
Itchy- Začátečník
strasne dobre fotky!!!
ramon- Moderator
Admin
admin:
diky vsem za odpovedi
Rubrecht- Začátečník
Špatně Fotí
Ramone
Jak se ti prosímtě povedlo udělat tak nádherný fotky? ja to ci umět taky :-D asi musím eště hodně trénovat a je pravda že Viewty ve špatně osvětlených prostorách nedělá pěknou fotku a v noci je Bleck beztak k hov**
Jak se ti prosímtě povedlo udělat tak nádherný fotky? ja to ci umět taky :-D asi musím eště hodně trénovat a je pravda že Viewty ve špatně osvětlených prostorách nedělá pěknou fotku a v noci je Bleck beztak k hov**
Honi- Pokročilý
- Poeet p?íspivku : 29
Ku990 : Black
Mobilphone : LG KU990 Viewty Black
Registration date : 30. 12. 08
a pak ze spatne fotí
Dandi- Moderator
- Poeet p?íspivku : 240
Job/hobbies : Florbalek, Počítač
Registration date : 27. 12. 08
Admin
admin:
Spatně Fotí
Ve špatných podmínkách ano
Honi- Pokročilý
- Poeet p?íspivku : 29
Ku990 : Black
Mobilphone : LG KU990 Viewty Black
Registration date : 30. 12. 08
ramon- Moderator
Admin
admin:
Jestli myslíš špatný podmínky večer nebo v noci tak s bleskem je to mrtě na blízko ale na dálku je to upe na nic ...
Naposledy upravil Dandi dne Fri Feb 27, 2009 12:20 pm, celkově upraveno 1 krát
Dandi- Moderator
Admin
admin:
jako s kazdym fotomobilem...nemyslel jsem noc, ale treba zatazeno, proste spatne svetlo..Dandi napsal:Jestli myslíš špatný podmínky večer nebo v noci tak s bleskem je to mrtě na blízko ale na dálku je to upe na howno ...
ramon- Moderator
Admin
admin:
me fotil dobre ted ho posilam na reklamaci takze nwm jesti si jeste nekdy neco s nim vyfotim
Dandi- Moderator
Admin
admin:
Fotomobil nikdy nebude dobrý foťák...
Ahoj,
len chcem napísať, že nikdy nečakajte od fotiek z mobilu fotky ako z dobrého digitálu. Foťák v mobile nebude ešte dlhé roky obsahovať kvalitnú a porovnateľnú optiku ako dobrý originál foťák, nebude mať tak veľký a kvalitný čip pre spracovanie fotiek, atd. ........
Ak chce niekto pekné fotky, nech si nekupuje mobil. Jedine za dobrého denného svetla sú fotky z mobilu uspokojivé, akonáhle je šero, tma alebo interiér s umelým svetlom - je to v pytli :-)
Takže ak nechcete byť z fotiek z mobilu sklamaní, keď ich natiahnete do PC, foťte iba za dobrého denného svetla !!! A to, že má 5Mpix alebo 3Mpix vôbec nie je dôležité, na kvalite fotiek to nepridá, len na veľkosti...
Niekto tu spomínal príčiny zlých fotiek. Auto ostrenie - môže sa stať, že nezaostrí správne, skús manuálne ostrenie pri tom istom zábere ako s automatickým.
Treba veľa trpezlivosti, pretože dobrá fotka si vyžaduje zručnosť. Skúšaj,skúšaj, foť a foť...
Marek
len chcem napísať, že nikdy nečakajte od fotiek z mobilu fotky ako z dobrého digitálu. Foťák v mobile nebude ešte dlhé roky obsahovať kvalitnú a porovnateľnú optiku ako dobrý originál foťák, nebude mať tak veľký a kvalitný čip pre spracovanie fotiek, atd. ........
Ak chce niekto pekné fotky, nech si nekupuje mobil. Jedine za dobrého denného svetla sú fotky z mobilu uspokojivé, akonáhle je šero, tma alebo interiér s umelým svetlom - je to v pytli :-)
Takže ak nechcete byť z fotiek z mobilu sklamaní, keď ich natiahnete do PC, foťte iba za dobrého denného svetla !!! A to, že má 5Mpix alebo 3Mpix vôbec nie je dôležité, na kvalite fotiek to nepridá, len na veľkosti...
Niekto tu spomínal príčiny zlých fotiek. Auto ostrenie - môže sa stať, že nezaostrí správne, skús manuálne ostrenie pri tom istom zábere ako s automatickým.
Treba veľa trpezlivosti, pretože dobrá fotka si vyžaduje zručnosť. Skúšaj,skúšaj, foť a foť...
Marek
fotoMark- Poeet p?íspivku : 1
Registration date : 23. 03. 09
Admin
S par veci stebou souhlasim : Skúšaj,skúšaj, foť a foť...fotoMark napsal:Ahoj,
Marek
Vim jednu vec kdyz fotite v noci na velikou rozlisnost musite drzet mobil na stativu (to znamena bez hnuti) i malicke pohnoti zaznamena velikou zmenu.
Vim ze foceni v noci bez stativu (tripod) je proste ... (k nicemu)
Admin- Moderator
- Poeet p?íspivku : 282
Registration date : 31. 05. 08
Admin
admin: Ja
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: